21-09-10

Tweede zomerbarbecue

BBQ2.jpg

De voorbereiding was een beetje stresserend. Wordt het goed weer of blijft het kwakkelweer van de partij. Uiteindelijk werd besloten om het aanbod van de paters augustijnen te aanvaarden en de barbecue te organiseren in de mooie tuin.

 

Zaterdagnamiddag werden de tenten opgebouwd en de tapinstallatie aangebracht. Servies en keukengerei werden overgebracht naar het klooster. Een niet te onderschatten klus, die dank zij de vrijwilligers tot een goede einde werd gebracht.

 

Eddy en Marianne overtroffen zichzelf: het eten was uitstekend. De barbecue verliep in een gezellige sfeer, het was aangenaam vertoeven in gezelschap van vrienden en kennissen.

 

Het enige minpuntje betrof de animatie, maar wij konden er niets aan doen dat Tom Boonen wegens een geblesseerde knie niet kon aanwezig zijn!!!

 

Bedankt voor uw aanwezigheid en hopelijk tot een volgende activiteit.

 

bbq1.jpg

 

Michel

Coördinator

11:23 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-10

KOFFIESTOP IN ONZE PAROCHIEKERK

blog01

Enkele sfeerbeelden

Onze koffiestop van zondag 7 maart 2010 in onze kerk haalde 145,80 euro op voor de eigen plannen van de mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht!

Onze vierde koffiestop werd al enige weken aangekondigd in ons parochieblad en in de kerk aan onze stand van Broederlijk Delen. Zelfs buiten aan de kerk stond een groot paneel om onze koffiestop te promoten. Om 9.15 uur verzamelden we met alle benodigdheden in de kerk.

Na de viering kon iedereen die het wenste een kopje koffie of een fruitsapje drinken ten voordele van Broederlijk Delen. De vrije bijdrage werd in de daartoe bestemde bus verzameld. Op een tweede tafel werden de kaarten van Broederlijk Delen verkocht, die we voor deze gelegenheid besteld hadden.

Om de campagne wat kracht bij te zetten, hadden drie dames een hoed opgezet met kleurrijke linten aan. De mensen die op de hoogvlakte van de Boliviaanse Andes wonen, kleden zich vaak met zulke hoeden. De parochianen gaven er hier en daar  zelfs een complimentje over.

 Heel het gebeuren werd een gezellig onderonsje. We telden voor de vrije bijdrage 75,48 euro en voor de kaartenverkoop 70,00 euro.

Dank aan de paters voor het gebruik van de kerk, dank aan  "Bakje Troost" voor het gebruik van de tassen, dank aan alle helpers voor het bakken, voor het klaarzetten van de stand, voor de verkoop van de kaarten, voor de bedeling van de koffie en voor het opruimen na het hele gebeuren. Maar bovenal DANK U WEL aan al onze parochianen die hun hart lieten spreken.

Frie
Voor de werkgroep Broederlijk Delen
 (samen in actie)

09:25 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-10

Actie Welzijnszorg

F4920g03
 

De actie Welzijnszorg werd tijdens het weekend afgesloten met de actie "Soep op de Stoep". De werkgroep had deze actie gepland tijdens het weekend van 9 en 10 januari. Het voorbereidend werk werd geklaard door enkele vrijwilligers van Samen in Actie. Dit jaar hadden wij de actie gepland op het plein voor de kerk, maar de gure weersomstandigheden hebben deze plannen gedwarsboomd. Na de eucharistievieringen werd de soep achteraan in de kerk bedeeld aan de aanwezigen. Het was dus misschien iets minder aanwezig in het straatbeeld maar het resultaat mag er zijn. De lekkere tomatensoep bracht voor de actie Welzijnszorg in totaal 194,67 euro op. Bedankt aan alle mensen voor hun financiële of materiële bijdrage.

Philippe
Voor Samen in Actie

21:25 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |