03-03-10

SAMEN IN ACTIE

 Met deze woorden willen wij onze bedoeling en ons engagement naar de parochie toe bekrachtigen. Wij, dat zijn een groep van vrijwilligers (al dan niet behorende tot een vereniging), die de activiteiten in onze parochie trachten te coördineren. We zijn geen vereniging, maar willen SAMEN het parochieleven IN ACTIE brengen!

 

De activiteiten kunnen gevraagd worden door de Parochieraad zoals de parochieontmoeting rond Lichtmis die georganiseerd werd op 7 februari, door de verenigingen van de parochie die voor een activiteit extra hulp zoeken om alles vlot te laten verlopen zoals de Parochiale Werken vzw voor de verfraaiing van de installaties bv. Kortom, we willen voor iedereen hulp aanbieden, binnen haalbare normen, die het vragen.

 

Er worden ook activiteiten door onszelf georganiseerd, waarvoor wij ook een beroep doen op vrijwilligers, denk maar aan de barbecue van vorig jaar, de koffiestop voor Broederlijk Delen en 'Soep op de Stoep' voor Welzijnszorg.

 

In de loop van het jaar worden een drietal vergaderingen georganiseerd waarop iedereen welkom is. De data van deze vergaderingen worden in het parochieblad aangekondigd en verschijnen ook op de site van “Samen In Actie”. De verslagen van deze vergaderingen worden verstuurd aan alle belangstellenden via mail. Wenst u het verslag te ontvangen dan kan u een mailtje sturen naar sameninactie@gmail.com. Zo kan u alvast eens bekijken hoe we te werk gaan en of er misschien een openstaande vraag u wel ligt. En misschien vindt u het best wel leuk in de groep van vrijwilligers.

 

Vandaar hier de uitnodiging: kom even langs op een vergadering of neem een kijkje op onze site… Nieuwe mensen… nieuwe ideeën… nieuwe uitdagingen… Iedereen kan er alleen maar rijker van worden! En SAMEN is zoveel meer dan ALLEEN!

 

Frie, Frieda, Guido, Michel en Philippe

Kern "Samen in Actie" (SIA)

21:35 Gepost door Samen in actie in Bekendmaking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KOFFIESTOP TEN VOORDELE VAN BROEDERLIJK DELEN

Welkom op onze koffiestop die wij nu al voor de vierde maal organiseren in onze parochie. Kom eens langs, drink een (H)eerlijke kop koffie en doe een vrije bijdrage voor het werk van Broederlijk Delen. Zo steun je de eigen plannen van mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht.

 

Wij verwachten iedereen in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Troost op zondag 7 maart 2010 na de viering tussen 10.45 uur en 12.00 uur voor een gezellig samenzijn!

 

Er zal op hetzelfde moment ook een kaartenverkoop zijn, waarvan de opbrengst ook naar Broederlijk delen gaat.

 

De werkgroep Broederlijk Delen

(Samen In Actie)

21:33 Gepost door Samen in actie in Bekendmaking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |