11-03-10

CONCERT ORGANUM

Concert 2010

12:23 Gepost door Samen in actie in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-10

KOFFIESTOP IN ONZE PAROCHIEKERK

blog01

Enkele sfeerbeelden

Onze koffiestop van zondag 7 maart 2010 in onze kerk haalde 145,80 euro op voor de eigen plannen van de mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht!

Onze vierde koffiestop werd al enige weken aangekondigd in ons parochieblad en in de kerk aan onze stand van Broederlijk Delen. Zelfs buiten aan de kerk stond een groot paneel om onze koffiestop te promoten. Om 9.15 uur verzamelden we met alle benodigdheden in de kerk.

Na de viering kon iedereen die het wenste een kopje koffie of een fruitsapje drinken ten voordele van Broederlijk Delen. De vrije bijdrage werd in de daartoe bestemde bus verzameld. Op een tweede tafel werden de kaarten van Broederlijk Delen verkocht, die we voor deze gelegenheid besteld hadden.

Om de campagne wat kracht bij te zetten, hadden drie dames een hoed opgezet met kleurrijke linten aan. De mensen die op de hoogvlakte van de Boliviaanse Andes wonen, kleden zich vaak met zulke hoeden. De parochianen gaven er hier en daar  zelfs een complimentje over.

 Heel het gebeuren werd een gezellig onderonsje. We telden voor de vrije bijdrage 75,48 euro en voor de kaartenverkoop 70,00 euro.

Dank aan de paters voor het gebruik van de kerk, dank aan  "Bakje Troost" voor het gebruik van de tassen, dank aan alle helpers voor het bakken, voor het klaarzetten van de stand, voor de verkoop van de kaarten, voor de bedeling van de koffie en voor het opruimen na het hele gebeuren. Maar bovenal DANK U WEL aan al onze parochianen die hun hart lieten spreken.

Frie
Voor de werkgroep Broederlijk Delen
 (samen in actie)

09:25 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-10

SAMEN IN ACTIE

 Met deze woorden willen wij onze bedoeling en ons engagement naar de parochie toe bekrachtigen. Wij, dat zijn een groep van vrijwilligers (al dan niet behorende tot een vereniging), die de activiteiten in onze parochie trachten te coördineren. We zijn geen vereniging, maar willen SAMEN het parochieleven IN ACTIE brengen!

 

De activiteiten kunnen gevraagd worden door de Parochieraad zoals de parochieontmoeting rond Lichtmis die georganiseerd werd op 7 februari, door de verenigingen van de parochie die voor een activiteit extra hulp zoeken om alles vlot te laten verlopen zoals de Parochiale Werken vzw voor de verfraaiing van de installaties bv. Kortom, we willen voor iedereen hulp aanbieden, binnen haalbare normen, die het vragen.

 

Er worden ook activiteiten door onszelf georganiseerd, waarvoor wij ook een beroep doen op vrijwilligers, denk maar aan de barbecue van vorig jaar, de koffiestop voor Broederlijk Delen en 'Soep op de Stoep' voor Welzijnszorg.

 

In de loop van het jaar worden een drietal vergaderingen georganiseerd waarop iedereen welkom is. De data van deze vergaderingen worden in het parochieblad aangekondigd en verschijnen ook op de site van “Samen In Actie”. De verslagen van deze vergaderingen worden verstuurd aan alle belangstellenden via mail. Wenst u het verslag te ontvangen dan kan u een mailtje sturen naar sameninactie@gmail.com. Zo kan u alvast eens bekijken hoe we te werk gaan en of er misschien een openstaande vraag u wel ligt. En misschien vindt u het best wel leuk in de groep van vrijwilligers.

 

Vandaar hier de uitnodiging: kom even langs op een vergadering of neem een kijkje op onze site… Nieuwe mensen… nieuwe ideeën… nieuwe uitdagingen… Iedereen kan er alleen maar rijker van worden! En SAMEN is zoveel meer dan ALLEEN!

 

Frie, Frieda, Guido, Michel en Philippe

Kern "Samen in Actie" (SIA)

21:35 Gepost door Samen in actie in Bekendmaking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |