10-02-09

KOFFIESTOP BROEDERLIJK DELEN

KOFFIESTOP BROEDERLIJK DELEN

koffizstop

TILAK HEEFT OOK TALENT

STEUN DE STRIJD VAN DE ARMSTEN IN INDIA

 

Een verhaal

Tilak is een sterke Indiase vrouw, met een mening! Haar dorp wordt bedreigd door grote bedrijven die uit zijn op de rijkdom van het woud.

 

Maar met hun talenten en plannen houden de bewoners stand. “Kleine mensen” die groots zijn in de dingen die ze doen…daarom verdient zij onze aandacht!!!!

 

Kiran, Eminia, Chandani, Tilak en andere personages uit het verhaal “Namasté India” bestaan echt. Zij wonen in het Indiase dorp Maulipadar. Vroeger leefden zij van de rijkdom van het woud. Maar er worden grote delen ontbost om plaats te maken voor mijnbouw en fabrieken. Dat maakt het leven moeilijk. De oogst van de tamarinde is voor hen erg belangrijk. Dat zijn peulvruchten van bomen uit het woud, die worden gebruikt in sausen en frisdrank.

 

Getuigenis

Bij de verkoop van de tamarinde werden we vaak bedrogen, want opkopers gebruikten een weeg- en rekensysteem dat wij niet kenden. Gelukkig maakten we kennis met PARDS, een projectpartner van Broederlijk Delen. Die geeft ons uitgebreide opleidingen. Door met het hele dorp samen te werken in groepen kunnen we nu zelf grote hoeveelheden tamarinde aanbieden op de markt. Zo krijgen we een eerlijke en betere prijs. Een deel van de winst gebruiken we voor verbeteringen in het dorp, zoals een gezondheidscentrum. Veel vrouwen starten ook een eigen winkeltje op om het schoolgeld van de kinderen te kunnen betalen. Hiervoor kunnen ze een lening krijgen.

 

Enkele cijfers

Met 35,00 euro kan een familie starten met een eigen winkeltje. Twee dagen opleiding voor tien personen kost 56,00 euro. Een weegschaal voor tamarinde kost 107,00 euro.

 

 

Wil je er voor zorgen dat deze mensen een betere toekomst krijgen? Steun dan Broederlijk  Delen in onze parochie. Na de koffiestop op 8 maart die 359,00 euro opbracht, zullen er omhalingen zijn voor het project tijdens de weekends van 21/22 maart en 4/5 april. WARM AANBEVOLEN.

Fotoreportage

 

Werkgroep Broederlijk. Delen

 

(Samen In Actie)

21:38 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.