05-02-09

PAROCHIEONTOETING... EEN GROOT SUCCES

De ochtend kondigde zich weer te snel aan, maar ik moest er zeker bij zijn vandaag. Alle dopelingen van het afgelopen jaar gingen naar de kerk komen en dat wou ik niet missen. In de zaal werd al alles in gereedheid gebracht door de KAV en enkele vrijwilligers van SAMEN IN ACTIE, om de mensen na de viering op een receptie te trakteren.

De viering was, zoals andere jaren, mooi verzorgd en werd door de ORGELPIJPJES opgeluisterd met leuke liedjes.

 En dan was er onze parochieontmoeting in de St.-Ritazaal. Enkele vrijwilligers van “Samen In Actie” stonden de mensen buiten aan de kerk op te wachten om de uitnodiging voor de receptie nog wat kracht bij te zetten. In de zaal stroomden de mensen binnen zoals we nog nooit meemaakten.

 De tafels in de zaal waren mooi versierd en nodigden des te meer uit om aan een gezellige babbel te beginnen.  Michel Van Sever (Coördinator van Samen In Actie) verwelkomde iedereen op dit gezellig samenzijn en dankte de KAV, de Orgelpijpjes, de Scouts en de vrijwilligers van Samen In Actie voor hun bijdrage aan dit gebeuren. De dames van de KAV zorgden voor de belegde broodjes die bijna te mooi waren om op te eten. De Scouts  stonden in voor de verdeling van de drank en waren voor de gelegenheid  in uniform gekomen. De orgelpijpjes o.l.v. Katrien Konings verrasten de genodigden op een miniconcert. De fotograaf van dienst, Philippe, liet geen enkel moment aan zijn lot over en vereeuwigde ook deze gebeurtenis.

 Het was een perfecte samenwerking van drie verenigingen, die met eigen middelen, hun steentje bijdroegen aan deze ontmoeting. Er werden veel positieve signalen opgevangen van de aanwezigen en iedereen was zeer tevreden.

 Tenslotte werden er nog suikerboontjes uitgedeeld door vrijwilligers van “Samen In Actie”. Zij vierden vandaag immers het doopsel van hun nieuwe naam en hun nieuw initiatief:

 MENSEN SAMEN IN BEWEGING BRENGEN DOOR ONDERSTEUNING TE GEVEN  VIA COÖRDINATIE AAN VERENIGINGEN EN PAROCHIANEN!

 De mensen waren aangenaam verrast door deze kleine attentie en gingen zeker de site http/sameninactie.skynetblogs.be, thuis eens bekijken.

Na afloop werd de zaal terug in orde gezet door de Scouts, de KAV en enkele vrijwilligers.

 DANK U WEL aan iedereen die meehielp om van deze parochieontmoeting een leuk samenzijn te maken. Deze dag zal ik niet snel vergeten!

 

Frie Dumont
(voor Samen In Actie)

F4920c07

FOTOREPORTAGE

"Katrien en al de Orgelpijpjes,
 
Hartelijk dank voor jullie inzet, het was een geslaagde ontmoeting zondagmorgen.
De receptie was heel aangenaam met jullie zang.
Voor herhaling vatbaar.
 
Vriendelijke groeten
Frieda voor KAV"

15:43 Gepost door Samen in actie in Verslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.