19-09-08

WELDRA

SIA3 BLOG

Er zijn mensen die als stenen gewoon één steentje bijdragen om onze parochiegemeenschap op te bouwen: ze zijn onmisbaar in het grote geheel.

Er zijn mensen die als een hoeksteen een stukje van de gemeenschap dragen: onmisbaar zijn ze, zonder hen zou onze gemeenschap niet leven.

Er zijn er die als steunbalken de gemeenschap dragen: onzichtbaar is hun inzet, zonder hun steun zou het hier onleefbaar zijn.

Er zijn mensen die als sierstenen kleur en leven geven aan de parochie, ze worden kleur en leven in het dagdagelijkse leven.

Er zijn er als mortel tussen de stenen, ze houden de losse stenen samen, ze zijn stille aanwezigheid, zonder hen zou onze gemeenschap niet bestaan.

Er zijn mensen die hier zijn, een korte tijd, slechts enkele jaren, hun aanwezigheid is als een stapsteen: nodig voor wie nakomt.

Ooit was er een Mens, Jezus Christus; zijn Naam en zijn daden zijn het fundament geworden waarop deze gemeenschap gebouwd is.

Zonder Hem zou deze gemeenschap op los zand gebouwd zijn, zou deze gemeenschap niet samenhangen.

Maar wat is een fundament zonder gebouw erop? Wat is een gebouw zonder fundament? Hij, de Christus, en wij, een parochiegemeenschap, we hebben elkaar nodig. We bouwen samen...

 

 

09:56 Gepost door Samen in actie in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes met de nieuwe blog.
Nog een prettig weekend toegewenst.

Gepost door: Ruby | 19-09-08

De commentaren zijn gesloten.